Despre noi

SERVICIILE NOASTRE

Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila oferă următoarele servicii medicale:

Donare de sânge

La Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila puteți dona sânge în condiții de maximă securitate și igienă. Echipa noastră medicală profesionistă își va da toată silința să aveți o experiență plăcută.

Analize medicale

La cerere, donatorilor de sânge li se eliberează buletine cu rezultatele analizelor medicale.
Analizele care se efectuează la fiecare donare:

Imunologie:

Hematologie:

Biochimie:

Aceste analize sunt gratuite pentru donatorii de sânge, dar pot fi efectuate şi contra-cost persoanelor care nu donează.

Obiective și activitate

Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila este o unitate sanitară accesibilă, care asigură necesarul de sânge și componente sanguine utilizate în scop terapeutic pentru întreg județul Brăila.

Personalul nostru medical, calificat și profesionist recoltează sângele în condiţii de maximă siguranță și igienă atât pentru donator, cât şi pentru pacientul primitor. Legea care reglementează donarea de sânge este Legea nr. 282 / 2005 cu completările sale ulterioare.

Activităţile principale ale unității noastre sunt următoarele:
recoltarea 2

Recoltarea sângelui

Personalul nostru medical este specializat în a recolta sânge integral de la fiecare donator, în condiții de maximă igienă și securitate.
procesarea

Procesarea

După recoltare, sângele integral este împărțit în 4 produse derivate: masă eritrocitară, plasmă, trombocite şi crioprecipitat.
microscop

Controlul biologic

Din eprubetele satelite, recoltate simultan cu punga de sânge, se efectuează analize medicale care oferă date atât asupra stării de sănătate a donatorului cât şi asupra calităţii sângelui recoltat.
refrigerat

Stocarea

Preparatele derivate din sânge, înainte de a fi distribuite, sunt stocate la temperaturi diferite, în funcţie de natura produsului și în condiţii de securitate optimă.

spital

Distribuţia

Preparatele derivate din sânge sunt alocate către spitalele din judeţ și către alte centre de transfuzie, care au nevoie urgentă de sânge.
transportul 2

Transportul sângelui şi a componentelor sanguine

Serviciul Județean de Ambulanţă efectuează transportul produselor de sânge către spitale și către alte centre de transfuzie.

Cum donez?

Tot ce trebuie să știți despre procesul de donare​

Pot dona?

Aflați dacă sunteți eligibil pentru a deveni donator​